Vila H

2013 – 2017

Valašské Meziříčí

Spolupráce: Ing. arch. Patrik Obr, Ing. Petr Ramík

  • POPIS
  • GALERIE
POPIS

Vila je situována na jižní hraně na severovýchod se svažujícího pozemku o výměře cca 3.000 m2. Lokalita nabízí nádherné výhledy na nedaleko ležící panorama Valašského Meziříčí. Tyto výhledy hrají zásadní roli ve všech obytných místnostech, obzvláště pak hlavní ložnice s předsazenou lodžií a hlavní obytný prostor, obklopený terasou s bazénem, nabízí celou řadu atraktivních pohledů na okolní krajinu.

Prostorový koncept je variací na „plan libre“. Všechny obytné místnosti jsou orientovány na severo-východ, zatímco vstup s dvorem na jiho-východ.




Budova je z větší části dřevostavbou z křížem lepených dřevěných panelů, kombinovaných s ocelovými prvky, technologicky posouvají tradiční dřevěnici na úroveň dřevěnky III. tisíciletí. Vila je navržena jako pasivní dům s inteligentním systémem řízení budovy a centrálním vytápěním tepelnými čerpadly. Použité materiály – dřevo, beton, ocel, sklo, kámen.